Ingredients:
300 gr arròs
300 gr carn magra a daus
200 gr tomàquet madur
(llauna de tomàquet triturat)
200 gr pèsols
100 gr pernil dolç
1 pebrot vermell escalivat
(llauna de pebrot del piquillo)
1 ceba
formatge ratllat
safrà
Preparació:
Daurar la carn magra en una cassola amb oli, i un cop daurada, afegir una ceba picada molt fina.
Quan estigui sofregit, afegir el tomàquet ratllat i al cap d’una estona el pernil dolç i els pèsols. Remenar una mica i afegir l’arròs i el safrà. Rossejar una mica i afegir el doble d’aigua calenta o brou calent que d’arròs (en aquest cas, 600 cl d’arròs). Deixar coure 15 minuts al foc o al forn (en aquest cas, tapat).
Tancar el foc i deixar coure tapat durant cinc minuts més.
Servir acompanyat de formatge ratllat i pebrot escalivat.