Amanida de col

Recepta i imatge de El bloc de la mami

INGREDIENTS:

1/2 col petita

1 pastanaga gran

3 cullerades de postres de sucre

1 llimona

1 cullerada de postres de mostassa

  • Nosaltres també hi hem posat olives negres

    maionesa:

    1 ou

    1 got d’oli

    1 rajolí de vinagre

    sal

    Podem tallar la col sense treure fulles, directament, o podem separar les fulles i després tallar-la. Si teniu un robot de cuina la podeu ratllar amb el ratllador mitjà. Si us queda algún tros gran, a sobre d’una fusta podeu acabar-la de tallar amb el ganivet, com si trinxèssiu julivert. Si no teniu robot la talleu tota a sobre de la fusta, anant passant en un sentit i en l’altre el ganivet fins que ens queda ben trinxada.

    És important que no sigui una colm que tingui el tronxo molt dur. Si el veieu dur, el podeu treure abans de ratllar la col.

    Pelem la pastanaga i la ratllem també.

    Posem la col i la pastanaga en un bol i hi afegim el sucre i el suc de llimona. Si la llimona té molt suc no li poseu tot. Ho barregem tot bé.

    Fem una maionesa. Per fer-la posem tots els ingredients en un pot batedor de turmix. Posem el turmix al fons de tot i comencem a batre sense moure-ho del fons almenys durant 20 segons. Mica en mica anem pujant, molt poc a poc fins arribar a dalt de tot. I ja està, maionesa feta com per art de màgia, no costa tant.

    Barregem la maionesa amb una cullerada de mostassa i ho afegim tot a la col.

    Ho deixem a la nevera reposant almenys durant mitja hora abans de servir-la.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en amanides i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s