Llenties de tota la vida

Recepta de la Pau. Amb aquestes mides surten unes 8 racions.

Ingredients:

  • 500 gr. de llenties
  • tomàquet natural triturat (una llauna gran)
  • 2 cebes ben maques
  • una cabeça d’alls
  • 2 fulles de llorer
  • 4 “choricillos” de bona qualitat
  • Aigua
  • Sal

Preparació:

  • Deixem les llenties en remull com a mínim mitja hora.
  • Tallem a trossets la ceba i la “pochem” en una olla.
  • Quan ja estigui “pochada”, afegim el tomàquet, una mica de sucre i de sal i ho deixem una bona estona per fer el sofregit.
  • Quan el sofregit estigui fet, afegim els “choricillos” tallats a rodanxes y ho deixem una estona removent de tant en tant.
  • Afegim les llenties, la cabeça d’alls sencera i les fulles de llorer.
  • Cobrim d’aigua i deixem coure uns 20 minuts
  • Si fa falta, afegim aigua durant la cocció.

L’endemà, encara són més bones!

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en cremes i sopes, verdures i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Llenties de tota la vida

  1. nosaltresllegim ha dit:

    Quina gana! Si vols conèixer receptes contra la crisi, menjar sa i gastar poc passa’t per http://www.nosaltresllegim.cat/2010/receptes-per-a-temps-de-crisi/

  2. Roger ha dit:

    Hola,

    porto el blog del Club de Cuines (a clubdecuines.cat), portal de cuina de TV3 i Catalunya Ràdio, i de cara a St Jordi volia demanar als blogs de cuina en català que em recomanessin un llibre de cuina i que em diguessiu en una frase o dos perquè us agrada o el recomaneu. M’ho pots enviar per correu electrònic a clubdecuines@tv3.cat? D’això en vull publicar un text o varis, que servirà tant per conèixer llibres de cuina com per conèixer blogs com el teu…

    Esborra aquest comentari quan vulguis, ja entenc que no va lligat amb el contingut d’aquest text, però no trobava altre manera de contactar.

    Gràcies!

    Roger

  3. Un suggeriment: pochar en català és escalfar.

  4. sllombart ha dit:

    Gràcies pel suggeriment 🙂

  5. parella.amb.gat ha dit:

    Aquesta setmana ens toquen llenties, i curiosament en fem una recepta molt similar a aquesta que comentes, només en en lloc de xoriçó, nosaltres hi posem botifarra negra… están de vici!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s