Salmorejo

Comprovat,  em surt boníssim. Com demana en Jaume, ho comparteixo. Apa, a disfrutar!

Ingredients:

  • 1 quilo de tomàquets madurs.
  • 200 grams de pa del dia anterior.
  • 250 ml. d’aigua.
  • 150 ml. d’oli d’oliva.
  • 1 dent d’all.
  • Sal i vinagre.
  • 2 ous.
  • Pernil salat.

Preparació:

  • Fer el pa a trossets i remullar-lo amb l’aigua i l’oli.
  • Tallar el tomàquet a trossets i fer el mateix amb la dent d’all.
  • Posar-ho tot junt a la batidora, amb un xorret rajolinet de vinagre i sal.
  • Cal una mica de paciència per tal que agafi la textura adequada (espès però finet, sense gromulls).
  • Tastar i corregir de sal i/o vinagre si fa falta.
  • Deixar a la nevera.
  • Fer els ous durs i picar-los petitons.
  • Picar també el pernil salat.

Amb aquesta quantitat surten 4 racions. Se serveix el salmorejo al plat de cadascú i dos platets a part amb l’ou i el pernil, que cadascú se serveix al gust. Bon profit!

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en cremes i sopes, verdures i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Salmorejo

  1. Muma Soler ha dit:

    Jo diria més aviat un rajolinet (que xorret) i pels golafres d’oli un doll (en castellà un “chorro”). 250 ml d’oli em semben “un bon doll d’oli d’oliva pel broc gros del setrill” seria una frase estupenda per aquesta recepte tant bona. Jo la provaré aquest vespre.

  2. sllombart ha dit:

    Gràcies per l’apunt Muma, ja hem fet la correcció. Esperem que t’agradi el salmorejo, ja ens explicaràs!

  3. teaxemailla ha dit:

    I’m always looking for new informations in the internet about this issue. Thanx!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s