Croquetes

  • 75 gr mantega
  • 125 gr farina
  • 1 ceba (o porro)
  • 500 ml llet
  • 200 gr pollastre, pernil, peix, bolets (amb trufa), …
  • sal, pebre i nou moscada

Fregir el pollastre o xampis (si estan crus).

Picar una ceba amb la picadora i en la mateixa paella de fregir el pollo (si s’ha fregit) afegir-hi la mantega i quan estigui desfeta, la ceba. Quan estigui rossa, afegir-hi la farina i torrar-la. Llavors afegir-hi el pollastre picat, sal, pebre i nou moscada.

Anar afegint llet calenta poc a poc i remenar bé fins que quedi una massa compacta.

Abocar-la a una safata i un cop freda, tapar-la amb paper transparent, que toqui la massa, i deixar reposar unes hores a la nevera.

Després, dividir la massa en trossos i fer rulos i tallar-los en mida croquetes i passar-les per farina, ou i farina de galeta.

Fregir-les en abundant oli (millor en un cassó).

Si es vol congelar, es pot congelar la massa tal qual o bé les croquetes passades per farina només o arrebossades només amb clara d’ou, el rovell no es pot congelar.

Advertisements
Aquesta entrada ha esta publicada en diversos, entrants. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s